• Rely ICT

Wereldwijde cyberaanval - wat te doen?

ICON Mail SecurityWellicht heeft u in de media de commotie gezien of gelezen rondom een wereldwijde cyberaanval. Er zijn berichten over computers die gegijzeld worden door zogenoemde ransomware uit meer dan zeventig landen waaronder de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, China, Rusland, Spanje en Italië. Ook in Nederland wordt gewaarschuwd voor het virus. Volgens de laatste informatie is de eerste aanval inmiddels gestopt waardoor het zichzelf niet meer kan verspreiden, maar wordt er gewaarschuwd voor een nieuwe golf met alternatieve versies.

Claranet en Rely hebben alles gedaan wat in hun macht ligt om u tegen deze cyberaanvallen te beschermen. Belangrijk is dat uw systemen (zowel uw servers, werkstations als laptops) voorzien zijn van de laatste Windows-updates.

Mocht u lokaal werken dan verzoeken we u om uw eigen werkstation te voorzien van de laatste Windows-updates en geen verdachte e-mailtjes te openen.

We adviseren u om extra op te letten bij het openen van e-mail vanuit niet vertrouwde bronnen en bij twijfel de e-mail niet te openen of door te sturen, maar direct te verwijderen!

Voor vragen of bij twijfel over een ontvangen e-mail kunt u uiteraard contact met ons opnemen:

Claranet: 040 239 3350 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Rely: 085 273 3255 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rely overgenomen door IT-totaalleverancier Claranet

CLARANET RELY STRAPLINE ONE COMPANY ICON

Rely is door Pan-Europese Managed Service Provider Claranet overgenomen waardoor de omvang en het dienstenpakket van de organisatie in Nederland aanzienlijk wordt uitgebreid. Claranet is expert in IT-infrastructuur met jarenlange ervaring op het gebied van (online) werkplekken, security, netwerken, managed hosting én cloud.

Lees verder >

Interview HP Enterprises over Private Cloud services

Mooi en interessant interview door HP Enterprises met onze collega Marco Krabbe over hoe Rely oa. backups maakt voor haar Private Cloud Services.

Het volledige interview is te lezen via onderstaande link:

http://www8.hp.com/h20195/V2/getpdf.aspx/4AA6-6644ENW.pdf

Nog meer te weten komen over onze Private Cloud Services? Bel ons op 085 - 27 33 255 (keuzeoptie 5)!


 

Trix de T.rex

Misschien weet u het nog wel: in 2013 werd door Naturalis het skelet van een T.rex opgegraven in Montana, Amerika. Eind 2014 was dankzij een crowdfunding-actie, donateurs en sponsoren het geld verzameld om de T.rex naar Nederland te halen. Rely is één van de sponsoren van dit project en in januari 2015 mocht René Fouraschen namens Rely het adoptiecertificaat van een stuk staartwervel van de T.rex in ontvangst nemen. 

Inmiddels is men erachter gekomen dat de T.rex een dame is, is ze vanaf 10 september dit jaar in Leiden te bezichtigen door het publiek én heeft ze een naam gekregen! 

Op de website van Naturalis is het volledige persbericht te lezen, inclusief een filmpje met de bekendmaking van de naam. 


 

Microsoft Gold Certified Partner-status Rely verlengd

Afgelopen week is de Microsoft Gold Certified Partner-status van Rely verlengd. Dat Microsoft ons deze status verleend is een erkenning voor onze expertise. Het is de hoogste erkenning die Microsoft uitreikt, is een wereldwijd keurmerk en laat zien dat Rely aan alle strikte eisen die Microsoft stelt aan dit niveau van certificering voldoet. 

Wat betekent de onderscheiding van Gold Certified partner van Microsoft?

Het zijn van Microsoft Gold Certified Partner betekent dat Rely over de vereiste kennis van Microsoft producten beschikt. De belangrijkste eisen zijn: het hebben van voldoende gecertificeerde professionals, voldoende door klanten geaccepteerde referenties en voldoende klanttevredenheid gemeten via een onafhankelijk klanttevredenheidsonderzoek.

Microsoft Gold Certified Partners genieten een breed pakket aan voordelen waaronder toegang tot training en directe ondersteuning van Microsoft. Hierdoor kunnen we onze dienstverlening continue tot een hoger niveau tillen, wat voor onze gebruikers ook weer voordelen heeft. 

 


 

Locky ransomware verspreidt zich via Word

In februari werd bekend dat er een nieuwe variant van ransomware is gesignaleerd in Nederland, genaamd Locky-ransomware. Locky verspreidt zich via Word-documenten, waarin aan ontvangers wordt gevraagd om macro's in te schakelen.

Op deze manier wordt de ransomware op de computer gedownload. Eenmaal actief versleutelt de ransomware allerlei bestanden op de computer en zoekt daarbij ook naar netwerkschijven. Zijn de bestanden versleuteld en beschikt een gebruiker niet over back-ups? Dan zal het gevraagde losgeld betaald moeten worden.

Maakt u als notariskantoor gebruik van de software van Van Brug Software? Omdat deze software gebruik maakt van macro's staat de macro-beveiliging in Word uit. 


 

Mousejacking is nieuw beveiligingslek

Gebruik je een draadloze muis of draadloos toetsenbord? Dan loop je het risico slachtoffer te worden van 'mousejacking'. De dongle, de ontvanger die uit je laptop of PC steekt maakt toegang voor hackers mogelijk.

Meer informatie is onder andere te vinden in een nieuwsbericht van RTL Nieuws van 25 februari.


 

Rely breidt haar dienstverlening uit

Recent is bekend geworden dat Van Brug Software en Dirict samen het notariaat gaan bedienen. Beide partijen blijven zelfstandig hun producten vermarkten en werken daarnaast samen om nieuwe functionaliteit te bieden aan bestaande gebruikers. 

Rely heeft inmiddels een jarenlange samenwerking met Van Brug Software.
In samenwerking met Dirict kan Rely nu ook de combinatie van uw kantooromgeving in de cloud en Notarisdossier faciliteren. 

Hierdoor is Rely met haar jarenlange ervaring bij uitstek dé ICT-dienstverlener voor het notariaat. Of u nu gebruikt maakt van NIS, Codex of Notarisdossier Pro, u kunt vertrouwen op Rely.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Rely en Notarisdossier? Neem dan contact met ons op via 085 - 27 33 255 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Het nieuwsbericht teruglezen of meer informatie over Van Brug Software of Dirict?