Besparen op kosten voor printen?

Print, zoals regelmatig binnen het notariaat in grote volumes, is een flinke niet te onderschatten kostenpost. Niet alleen de kosten van de hardware, maar ook de support en supplies worden vaak vergeten en gezien als een noodzakelijk iets.

Header blog printerkosten

Traditionele printer/scanner/copier leveranciers zijn hierop ingesprongen om de prijs van print en hardware terug te brengen naar een vaste prijs per maand voor een x aantal afdrukken met een toeslag indien er meer afdrukken gemaakt worden. Kleine letters in een contract, voor meestal 5 jaar, creëren daarnaast ook nog vaak een ‘vendorlock’ waardoor na afloop van een dergelijk contract enkel tegen hoge kosten uitgeweken kan worden naar een andere leverancier.

Rely is van mening dat dat eerlijker kan en moet door enkel kosten te berekenen voor het daadwerkelijk gebruik én volledige transparantie in de kosten gemoeid met print. Voorbeeld: In de zomermaanden, met veel medewerkers en cliënten afwezig in verband met vakanties zorgt voor een substantieel lager aantal afdrukken. De eerste en de laatste maand van het jaar staan juist weer garant voor een hoger aantal afdrukken.

De kosten van print bestaan echter niet alleen uit kosten voor apparatuur, support, papier en supplies maar ook uit kosten voor het stroomverbruik. Bij een traditionele laserprinter is dat vrij hoog doordat hitte benodigd is bij het maken van een afdruk. Hier zijn alternatieven voor! Printen met inkt kan bij grotere volumes niet alleen leiden tot lagere directe afdrukkosten, maar ook tot lagere (indirecte) kosten door een veel lager stroomverbruik zonder in te leveren op de kwaliteit of levensduur van de afdruk.

Het betalen naar gebruik voor printen heeft geleid tot een samenwerking met Leasyprint waarbij er verschillende mogelijkheden zijn voor wat betreft apparatuur, supplies en bijbehorende contracten waarbij het uitgangspunt altijd is dat er enkel kosten worden doorbelast naar rato van gebruik. Apparatuur kan op basis van koop afgenomen worden, maar ook basis van lease met een prijs per maand. Daarnaast is een vast onderdeel van de prijs per maand kosten voor support onsite én als variabel deel het aantal afdrukken dat wordt gemaakt.

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor u; lagere maandelijkse kosten en/of een lagere CO2 footprint neem dan contact op met uw accountmanager.

Neem contact met ons op

Laat een e-mail achter

Vul onderstaand formulier in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen

Velden aangeduid met een * zijn verplicht.

CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u geen computer bent om automatisch spam tegen te gaan.

Neem contact met ons op

085 27 33 255