Veilig Mailen

Dé datalek-killer als toevoeging aan Outlook

Het aantal gemelde datalekken is sinds de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) enorm toegenomen. Een groot deel hiervan wordt veroorzaakt door gebruikers die persoonsgegevens versturen naar de verkeerde ontvanger. Dit is niet volledig te voorkomen, maar het risico kan wel verkleind worden. Veilig Mailen is een simpele toevoeging aan bestaande e-mailprogramma’s waardoor persoonsgegevens van klanten, partners, leveranciers en medewerkers beschermd blijven. Het uitwisselen van bestanden verloopt dus veilig, zonder dat gebruikers zich zorgen hoeven te maken om een datalek.

Het uitwisselen van bestanden verloopt veilig, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken om een datalek. U heeft geen apart programma nodig, maar regelt het allemaal vanuit uw eigen vertrouwde Outlook omgeving. De ontvanger hoeft geen additionele software te installeren en hoeft niet naar een andere omgeving, waar men eerst dient in te loggen om de documenten te kunnen ontvangen. Door simpelweg een uploadverzoek naar de ontvanger te versturen, kan deze direct via de ontvangen e-mail de bestanden op een veilige manier ontvangen. Hiermee wordt veilig mailen voor elke organisatie mogelijk en voldoet u direct aan de richtlijnen van de AVG.

Lees verder Lees verder

Meer informatie?

Wilt u terug gebeld worden? Vul dan onderstaande gegevens in en wij nemen contact met u op.

CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u geen computer bent om automatisch spam tegen te gaan.

Eenvoudig in gebruik

Eenvoudig in gebruik

Naadloze integratie met Outlook

icon_security.png

Veilig

Alle verkeer verloopt volledig versleuteld

Gebruikersgemak

Goede gebruikerservaring

Bestanden zijn overal en van elk device op een veilige manier toegankelijk

10 Onderdelen

De dienst omvat een tiental onderdelen die gezamenlijk een compleet veilige versie maken van elke mailbox onder outlook, waardoor veilig mailen voor elke organisatie mogelijk wordt en u direct voldoet aan de richtlijnen van de AVG:

Versleuteling e-mail en bijlagen

Versleutel e-mailberichten of bijlagen, met één klik, direct vanuit uw eigen vertrouwde Outlook omgeving. Dagelijks worden er wereldwijd meer dan 150 miljoen e-mails per minuut verzonden. Als organisatie heeft u niet altijd voldoende grip op hoeveel van deze e-mails persoonsgegevens en/of andere vertrouwelijke informatie bevatten. Daarom kunt u ervoor kiezen om alle e-mailberichten standaard met Veilig Mailen te laten verzenden zonder verstoring van de bestaande werkprocessen.

Geen beperking in bestandsgrootte

U heeft het vast al een keer meegemaakt: u staat op het punt om een e-mail te versturen en dan blijken de bijlagen groter te zijn dan de maximaal toegestane grootte. Vaak ligt de standaardbeperking van een Exchange e-mailaccount op 10 MB. Tegenwoordig worden er steeds grotere bestanden uitgewisseld en het laatste wat u wilt, is dat u telkens gedwongen wordt uit te wijken naar een tijdelijke, niet beheerde oplossing. Met Veilig Mailen kunt u direct vanuit Outlook, zonder beperkingen, bestanden versturen van 2GB en groter.

Volgen

Wanneer u een belangrijke e-mail of document naar een externe partij stuurt dan wilt u graag op de hoogte zijn of deze goed is aangekomen. Met de tracking functionaliteit van Veilig Mailen kunt u zien of de e-mail goed is aangekomen, of deze is geopend en of de bijlage is gedownload. Mocht het voorkomen dat u een bijlage naar een verkeerde ontvanger hebt gestuurd dan kunt u ook zien of deze al is gedownload. Mocht dit niet het geval zijn dan kunt u de bijlage blokkeren en hiermee een datalek voorkomen.

E-mail en bijlagen verificatie

De meeste datalekken worden veroorzaakt door menselijke fouten. Bijna twee-derde van de datalekken bestaat uit het versturen van persoonsgegevens of andere vertrouwelijk informatie naar een verkeerde ontvanger. Door de gebruiker bewust te maken van mogelijke fouten kunt u datalekken binnen uw organisatie voorkomen. Met Veilig Mailen bieden wij uw organisatie de juiste handvatten om het risico van datalekken drastisch te verlagen. Via de e-mail en bijlagen verificatie moet de verzender nog één keer de e-mailadressen en bijlagen die aan het e-mailbericht zijn toegevoegd verifiëren, voordat de e-mail verzonden kan worden. Hiermee verkleint u de kans op dit type datalek met 98%.

End-to-end versleuteling

Door de AVG is het extra beveiligen van persoonsgegevens een nieuwe standaard geworden. Zo wilt u niet alleen dat e-mail versleuteld wordt verzonden, maar dat het ook alleen geopend kan worden door de bevoegde ontvanger. Via Two Factor Authentication (2FA) of SMS Authenticatie kunt u e-mail beveiligen door eenmalig een inlogcode of een wachtwoord te versturen naar de ontvanger. Dit wachtwoord krijgt de ontvanger separaat toegestuurd, waarna hij toegang krijgt tot de bestanden. Op deze manier zijn de bestanden alleen beschikbaar voor diegenen die het wachtwoord persoonlijk hebben ontvangen. Hierdoor weet u zeker dat alleen de geautoriseerde ontvanger toegang krijgt tot uw verzonden e-mail.

Blokkeer bijdragen ná verzending

U heeft zojuist een e-mail verzonden, alleen ontdekt u achteraf dat het naar het verkeerde e-mailadres is verzonden. Doordat het e-mailadres vaak automatisch wordt aangevuld kan het voorkomen dat u de verkeerde ontvanger selecteert, met een datalek als gevolg. Outlook biedt u standaard de optie om een bericht weer in te trekken na verzending, maar in veel gevallen zal het niet werken. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om het bericht in te trekken als de ontvanger geen gebruik maakt van Outlook of als de e-mail is verplaatst naar een andere map. Met Veilig Mailen kan de eindgebruiker een verzonden e-mail altijd ontoegankelijk maken, ongeacht welke e-mailomgeving de ontvanger gebruikt of in welke map het is opgeslagen. Zo blijft u altijd in controle over de data die de organisatie verlaat.

Retentie periode

Standaard zijn verstuurde bestanden 14 dagen beschikbaar voor de ontvanger, maar dit is eenvoudig aan te passen. Bij het versturen van de bestanden, kunt u de toegang beperken en kunt u dag en tijdstip aangeven waarop het downloaden van de bijlagen komt te vervallen.

Sterk beveiligde TLS-verbinding

Bestanden worden op een beveiligde maner verzonden via een sterk beveiligde Transport Layer Security (TLS) verbinding. Op deze manier wordt de verzonden e-mail versleuteld en krijgen derden geen toegang tot de inhoud van de e-mail.

Webportaal

Vindt u het belangrijk om bestanden van externen veilig te ontvangen? Dan kan dit gemakkelijk met een beveiligde uploadpagina. Het is mogelijk een uploadpagina in te bouwen in uw website of als link in de e-mailhandtekening, geheel in uw eigen huisstijl. Bestanden kunnen makkelijk worden gedeeld met externe partijen, door deze te uploaden in het webportaal. Hiermee bent u ervan verzekerd dat de bestanden veilig zijn.

Uploadverzoek

Wilt u bestanden toegestuurd krijgen, dan kunt u dit eenvoudig doen door een e-mail met uploadverzoek te verzenden. In de e-mail staat een knop die de ontvanger doorverwijst naar een uploadpagina. Hier kunnen de gevraagde bestanden worden geüpload, veilig en snel.

Voordelen Veilig Mailen

  • Versleutel e-mail en bijlagen
  • Geen bestandslimieten
  • Volg alle e-mails
  • E-mail en bijlagen verificatie
  • End-to-end versleuteling
  • Blokkeer bijlagen ná verzending
  • Rententieperiode
  • Sterk beveiligde TLS-verbinding
  • Wachtwoordbeveiliging

Hoe we met u samenwerken

Design

Ontwerp

Wij staan voor u klaar om op basis van uw randvoorwaarden een oplossing samen te stellen waarbij rekening wordt gehouden met zakelijke vereisten, wensen én budgettaire overwegingen.

Build

Bouw

Rely heeft een eigen project opleverprocedure ontwikkeld om te garanderen dat we elke fase correct bouwen en opleveren. Deze procedures zijn onderdeel van een overkoepelend framework voor het gehele project op basis van Prince2-methodologie.

Manage

Support

U kunt rekenen op eenvoudige en snelle oplossingen voor incidenten via onze Servicedesk, het single-point-of-contact voor het monitoren van systemen en afhandelen van incidenten naar aanleiding van monitoring en/of melding van een incident door de (eind)gebruiker.

Evolve

Ontwikkel

Wij werken volgens een gestructureerd ontwikkelingsproces waardoor wij in staat zijn te anticiperen op veranderingen in uw behoeften om de oplossing naar gelang van uw veranderde wensen te herontwerpen en ontwikkelen.

Neem contact met ons op

Laat een e-mail achter

Vul onderstaand formulier in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen

Velden aangeduid met een * zijn verplicht.

CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u geen computer bent om automatisch spam tegen te gaan.

Neem contact met ons op

085 27 33 255