Bewustwording & kennis

Zorg er voor dat medewerkers op de hoogte zijn van nieuwe privacyregels

Uit diverse onderzoeken blijkt dat 90% van beveiligingsincidenten wordt veroorzaakt door menselijke fouten. Veel van deze fouten worden gemaakt uit onwetendheid. In het gebied “bewustwording & kennis” proberen we deze kwetsbaarheid boven water te krijgen en vervolgens op te lossen. Met de komst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) dit jaar is het van belang dat de medewerkers op de hoogte zijn van nieuwe privacyregels die gelden.

Lees verder Lees verder

Meer informatie?

Wilt u terug gebeld worden? Vul dan onderstaande gegevens in en wij nemen contact met u op.

CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u geen computer bent om automatisch spam tegen te gaan.

Waarom kiezen voor Rely voor security?

  • Volledig pakket van IT-diensten
  • Hoge beschikbaarheidsgaranties
  • 24x7 ondersteuning
  • Geen onverwachte kosten
  • ISO 9001, ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd hostingplatform
Claranet Cyber Security shield

Om te kunnen voldoen aan de AVG is het van groot belang dat alle medewerkers op de hoogte zijn van de nieuwe regels op het gebied van privacy en dataverwerking. Zo moeten zij goed op de hoogte zijn hoe en wanneer zij persoonsgegevens mogen verwerken, maar ook wat zij moeten doen indien zich een datalek voordoet. Het moet dus duidelijk zijn wat de nieuwe privacyregels inhouden en welke invloed die hebben op de huidige processen, diensten en goederen die de organisatie levert. Medewerkers moeten weten dat klanten, waarvan persoonsgegevens worden verwerkt, meer en verbeterde privacyrechten krijgen.

Icon_security_assesment.png

Security Assessment

Analyse van de huidige situatie op het gebied van organisatie, techniek, medewerkers en juridische aspecten. Dit kan d.m.v. een vragenlijst (bij kleinere organisaties) of door medewerkers uit de gehele organisatie te interviewen om zo een representatief beeld te krijgen (bij grotere organisaties). De resultaten worden gedeeld als nulmeting van waaruit een verbeterplan kan worden opgesteld om zo de beveiliging van organisaties te verbeteren.

icon_technical_training.png

Training

Door medewerkers bewust te maken van de risico’s van hun gedrag en hen te leren wat het gewenste gedrag is, wordt de beveiliging verbeterd. Afhankelijk van de behoefte wordt een specifiek programma opgesteld met bijvoorbeeld trainingen over het beschermen van bijvoorbeeld webapplicaties en ontwikkelomgevingen én (ethische) hack-trainingen om te zien welke tegenmaatregelen in de praktijk genomen kunnen worden. Hoewel de AVG hiertoe niet verplicht, is het ten zeerste aan te raden om te investeren in trainingen om de bewustzijn binnen de organisatie te vergroten. Alleen dan is het mogelijk de regels uit de AVG goed te borgen.

Icon_information_session.png

Informatiesessies

Kennis- en informatiesessies kunnen vooral gebruikt worden om de bewustwording op management niveau te verhogen. Veel organisaties zijn zich onvoldoende bewust van de gevaren en via dergelijke sessies probeert Rely ze te informeren over hoe cruciaal een aanpak van databeveiliging over de volle breedte is. Een goed voorbeeld hiervan zijn de door Rely georganiseerde AVG-informatiesessies en Security Summer School.

Neem contact met ons op

Laat een e-mail achter

Vul onderstaand formulier in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen

Velden aangeduid met een * zijn verplicht.

CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u geen computer bent om automatisch spam tegen te gaan.

Neem contact met ons op

085 27 33 255