MFAutorisatie

Met de nieuwe versie van MFA veiliger inloggen

Met de nieuwe versie van MFA veiliger inloggen

Multi Factor Authenticatie (afgekort MFA) is een extra beveiliging bij het inloggen. Wanneer u toegang wilt tot een account of applicatie, moet u uw identiteit extra verifiëren door middel van een code of extra goedkeuring in een app. Onbewust maakt u hier al vaker gebruik van, bijvoorbeeld bij het inloggen met uw DigiD of bij het inzien van uw creditcardgegevens.

Vanaf 8 mei 2023

Al jaren geldt MFA als één van de veiligste manieren om een account te beschermen tegen hackers. Om in deze tijd veilig te blijven, heeft Microsoft een nieuwe versie gelanceerd. Maandag 8 mei wordt dit de standaard voor elke organisatie die gebruikmaakt van MFA bij het inloggen bij Microsoft diensten.

Waarom MFA?

In deze digitale tijd is MFA een welkome aanvulling op het securitybeleid van organisaties. Hackers worden steeds creatiever. Alleen een gebruikersnaam en wachtwoord is niet meer voldoende om uw accounts te beveiligen. MFA is een extra verificatie en verhindert voor hackers de toegang tot uw privé- en bedrijfsgegevens.

Is MFA 100% veilig?

Theoretisch gezien is MFA een waterdicht systeem. Er is maar één zwakke schakel in het geheel en dat zijn wij zelf. Omdat de techniek steeds beter wordt in het beveiligen van de ICT-omgeving, zoeken hackers naar nieuwe mogelijkheden. Ze maken het liefst gebruik van menselijke fouten. Een voorbeeld: een medewerkster van een bedrijf kreeg op één dag maar liefst 300 keer de melding of ze iets goed wilde keuren via de Microsoft Authenticator-app. Ze dacht dat de app op hol geslagen was. Om van de meldingen af te zijn, heeft ze uit frustratie uiteindelijk op ‘Goedkeuren’ geklikt. Die ene klik heeft enorme gevolgen gehad voor het bedrijf. Het bedrijf werd namelijk gehackt. Om deze vorm van cyberdreiging tegen te gaan, introduceert Microsoft nu de nieuwe manier van inloggen.

Hoe werkt de nieuwe versie van MFA?

Hoe log je in met MFA met Number Matching? We zetten de stappen voor je op een rij:

  • Vul uw gebruikersnaam in.
  • Vul uw wachtwoord in.
  • In plaats van ‘Goedkeuren’ op uw telefoon krijgt u nu een getal te zien. Dit getal voert u in op uw mobiel in de Microsoft
  • Authenticator app (dit is dezelfde app die u altijd al gebruikt).
  • U ziet uw locatie én de naam van de app of website waar u wilt inloggen. Controleer dit altijd. Voor de locatie geldt dat u alleen hoeft te kijken of het land klopt; het kan dus zo zijn dat er een andere locatie wordt genoemd, maar dat wel in het land ligt waar u zich bevindt.
  • Klopt de informatie? Dan klikt u op ‘Ja’.
  • U bent nu ingelogd!

Let op! Gebruikt u een Apple Watch? Die ondersteunt Microsoft niet meer. Voor de nieuwe versie van MFA kunt u alleen de Microsoft Authenticator-app op uw mobiele telefoon gebruiken.

Inloggen op de Notaris Suite van Reliable

Voor het inloggen op de notaris suite met MFA (telewerken) maken we gebruik van MobilePass+ in combinatie met zes-cijferige codes. Deze manier van inloggen is veilig en wordt niet aangepast naar number matching. Er loopt een separaat project om de huidige inlog portal te vervangen voor een nieuwe portal, die wel wordt gekoppeld aan Microsoft MFA. Hier komen we later, zodra het relevant wordt, op terug.

Meer weten?

Heeft u vragen over dit bericht? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *