Uitfaseren Internet Explorer

Microsoft gaat de ondersteuning voor zijn browsers Internet Explorer 11 en Edge legacy beëindigen. In 2021 zullen de Microsoft 365-aplicaties en -diensten de oude browsers niet meer ondersteunen. Internet Explorer is een verouderde internetbrowser van Microsoft en deze voldoet niet meer aan de nieuwste beveiligingseisen.

Microsoft is inmiddels gestopt met het verder ontwikkelen van deze internetbrowser en levert ook geen ondersteuning en updates meer. Daarnaast stimuleert Microsoft zelf actief de uitfasering van Internet Explorer door het beschikbaar stellen van de Microsoft Edge browser.

Microsoft heeft op dit moment drie webbrowsers in gebruik: Internet Explorer, een zogeheten 'legacy'-versie van Edge en een nieuwe versie van Edge. Op 17 augustus 2021 wordt Internet Explorer 11 uitgefaseerd op alle Microsoft 365-apps. Na deze datum krijgen klanten volgens Microsoft "een verminderde gebruikservaring of kunnen ze niet meer verbinden met Internet Explorer 11 als ze Microsoft 365-apps of -diensten gebruiken". Ook de oudere Edge verliest ondersteuning. Vanaf 9 maart 2021 krijgt de browser geen beveiligingsupdates meer. Uiteindelijk moet alleen de nieuwe Edge overblijven.

Browsen binnen NotarisSuite

Ook binnen de NotarisSuite is Internet Explorer 11 inmiddels niet meer de standaard voorgestelde browser. Door gebruik te maken van Microsoft Edge zien we de prestaties verbeteren en is er een toegenomen gebruikerservaring.

Neem contact met ons op

Laat een e-mail achter

Vul onderstaand formulier in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen

Velden aangeduid met een * zijn verplicht.

CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u geen computer bent om automatisch spam tegen te gaan.

Neem contact met ons op

085 27 33 255