WHO waarschuwt voor phishingmails over het coronavirus

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft een waarschuwing afgegeven voor phishingmails die het over het coronavirus gaan en proberen om gegevens te stelen of malware te verspreiden. De e-mails lijken van de WHO afkomstig te zijn en vragen ontvangers om een malafide link of bijlage te openen.

"Via deze methode kunnen criminelen malware installeren en gevoelige informatie stelen", aldus de WHO. Wie een e-mail ontvangt die van de Wereldgezondheidsorganisatie afkomstig lijkt wordt aangeraden het e-mailadres te controleren. Tevens moeten links niet zomaar worden aangeklikt, maar is het verstandiger om de domeinnaam van de WHO zelf in de adresbalk in te voeren.

Hoe vis je de valse mail er uit?

Phishing is en blijft een plaag! Al vanaf dat e-mail een gemeengoed werd, werden op grote schaal aanvallen uitgevoerd, en nog steeds vallen er slachtoffers omdat de aanvallen steeds slimmer worden. Hieronder een overzicht van enkele punten waar je nekharen van overeind moeten komen… maar let op; het is slechts het topje van de ijsberg en zodra foutjes worden gespot worden er betere versies gebruikt.

klik om de afbeelding als pdf te downloaden

Rely Phishing Infographic

Neem contact met ons op

Laat een e-mail achter

Vul onderstaand formulier in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen

Velden aangeduid met een * zijn verplicht.

CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u geen computer bent om automatisch spam tegen te gaan.

Neem contact met ons op

085 27 33 255