SYVAS wordt het nieuwe systeem voor het aanbieden van stukken aan het Kadaster.

Voor het notariaat werken het Kadaster en de KNB samen met softwareleveranciers aan een nieuw systeem voor het aanbieden van stukken: SYVAS. Dit staat voor: SYsteem Voor het Aanbieden van Stukken. Het vervangt Web-ELAN en biedt nieuwe mogelijkheden. De integratie van aangeboden stukken met het zaakdossier wordt verbeterd en directe communicatie via webservices vervangt de communicatie via e-mail. Minimaal een half jaar nadat de laatste gebruikersgroep SYVAS kan gebruiken, zal WebELAN worden uitgeschakeld.

De voordelen van SYVAS

SYVAS heeft meerdere voordelen. Met dit nieuwe systeem verbeteren we de bewijspositie van de notaris en het Kadaster en vergroten hiermee de rechtszekerheid. Ook wordt een verdere praktische invulling gegeven aan de Europese eIDAS-eisen voor elektronische identificatie. Daarnaast is het gebruiksvriendelijk en sluit het aan op de huidige tijd en manier van werken.

Integratie vanuit Codex vanaf medio Q3-2021 beschikbaar.

Als alles goed verloopt en de eerste pilotkantoren de koppeling met succes in gebruik hebben genomen, zal deze nieuwe functionaliteit vanaf medio Q3-2021 voor de gebruikers van Codex beschikbaar komen via een reguliere release. De uitleg over het gebruik hiervan volgt weer in onze gebruikelijke instructies en webinars. Zodra ook het kadaster de stappen voor de overgang duidelijk heeft, volgen hiervoor de data. Uiteraard houden we jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Integratie vanuit NotarisDossier.

De integratie met SYVAS is bij Dirict in testfase. De verwachting is om met deze integratie over enkele weken de praktijktest te gaan uitvoeren. Zodra die gereed is gaan wordt er vanuit Dirict gecommuniceerd richting de klanten hoe de uitrol van SYVAS eruit gaat zien.

Neem contact met ons op

Laat een e-mail achter

Vul onderstaand formulier in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen

Velden aangeduid met een * zijn verplicht.

CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u geen computer bent om automatisch spam tegen te gaan.

Neem contact met ons op

085 27 33 255