Olenz-Rely-Certificering-Veenendaal

Olenz Notarissen – Cybercertificaat effectieve cybersecuritymaatregelen

Primeur: Olenz Notarissen behaalt als een van de eerste bedrijven het Cybercertificaat voor effectieve cybersecuritymaatregelen

 

VEENENDAAL, 1 JUNI 2023 – Een nieuwe mijlpaal is bereikt in het cybersecurityproject ‘De Cybermonitor’ van de Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal (BOV). Op donderdag ontvingen verschillende bedrijven persoonlijk hun Cybercertificaat van burgemeester Gert Jan Kats. Onder deze bedrijven bevond zich ook Olenz Notarissen, een gewaardeerde klant van Reliable IT Services, in samenwerking met leverancier Lupasafe.

Deze organisaties ontvingen het Cybercertificaat vanwege hun deelname aan de Cybermonitor, een baanbrekend initiatief van BOV, Lupasafe en de Gemeente Veenendaal. BOV-leden kunnen kosteloos deelnemen aan de Cybermonitor, waarbij organisaties en hun IT-systemen continu inzicht krijgen in cybersecurityrisico’s op het gebied van mens, proces en techniek. Op deze manier kunnen ze hun voortgang monitoren en werken aan meetbaar veiligere bedrijfsvoering. Na zes maanden de gestelde normen te hebben behaald, ontvangen de deelnemende organisaties het Cybercertificaat.

Het bewustzijn van cybercrime als bedrijfsrisico groeit gestaag onder directies. Een kwaadaardige aanval kan immers grote impact hebben op de continuïteit en reputatie van een onderneming. Het is dan ook essentieel voor bedrijven om risico’s voortdurend te meten en passende maatregelen te nemen, teneinde zowel zichzelf als de gegevens van hun klanten veilig te stellen. Hoewel iedereen het doelwit kan worden van een cyberaanval, verkleint een preventieve en goed georganiseerde aanpak binnen een organisatie aanzienlijk de kans op succesvolle aanvallen. De deelnemende bedrijven aan het Cybermonitor-project vervullen hierin een voorbeeldfunctie door hun IT-systemen naar een hoger beveiligingsniveau te tillen.

“De Cybermonitor biedt ons waardevolle praktische tips. Reliable IT Services helpt ons bij het implementeren van deze aanbevelingen, waardoor we voortdurend waakzaam zijn en onze gegevens veiligstellen”, aldus een vertegenwoordiger van Olenz Notarissen. “Het Cybercertificaat is een erkenning van het feit dat wij informatiebeveiliging serieus nemen.”

Om deelnemende bedrijven effectief te ondersteunen bij het beheer van cybersecurityrisico’s, biedt de Cybermonitor gedetailleerd inzicht in risico’s op de werkplek, zoals kwetsbare of ongewenste software, en in apparaten en smartphones die buiten het beheer van de IT-afdeling vallen, zoals thuiscomputers. Daarnaast meet het systeem de kennis van medewerkers en controleert het de veiligheid van websites. Het dashboard van de Cybermonitor stelt zowel het management als IT-partners in staat om beveiligingsoplossingen te bieden, potentiële kwetsbaarheden te identificeren en deze te verhelpen.

“Als IT-partner streven wij ernaar onze klanten een volledig overzicht te geven van hun risico’s en hoe deze aan te pakken”, verklaart Joey Visser, IT-partner bij Reliable IT Services. “Met behulp van de Cybermonitor kunnen we ondernemers helpen om een duidelijk beeld te krijgen van hun cybersecuritylandschap en voorzien we hen van de benodigde tools en inzichten om veilig en veerkrachtig te opereren.”

De implementatie van de Cybermonitor omvat een eenvoudige maar complete onboarding-procedure. Deelnemende bedrijven hebben toegang tot een gebruiksvriendelijk dashboard, ontvangen maandelijkse voortgangsrapportages met praktische tips en kunnen indien gewenst een accountantsrapport opvragen. Hierdoor kunnen ze de voortgang van hun cybersecuritymaatregelen volgen en de benodigde verbeteringen aanbrengen. Hoewel niemand immuun is voor cyberaanvallen, biedt een goed georganiseerde preventieve aanpak binnen een organisatie een aanzienlijke verkleining van de kans op succesvolle aanvallen. Het behalen van het Cybercertificaat is dan ook een duidelijke erkenning van de inzet van de deelnemende bedrijven op het gebied van cybersecurity en vormt een volgende stap naar een veilige organisatie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *