Storings- en Onderhoudsmeldingen

Verleden Storings- en Onderhoudsmeldingen

04-01-2018: Lek in processoren Intel

De afgelopen dagen is duidelijk geworden dat er een ernstig lek in vrijwel alle Intel-processoren zit. Het gaat om twee gelijkaardige securityproblemen die de naam ‘Meltdown’ en ‘Spectre’ hebben gekregen. De eerste treft vooral Intel-chips. Het gaat om een ontwerpfout waardoor gevoelige data...

De afgelopen dagen is duidelijk geworden dat er een ernstig lek in vrijwel alle Intel-processoren zit. Het gaat om twee gelijkaardige securityproblemen die de naam ‘Meltdown’ en ‘Spectre’ hebben gekregen. De eerste treft vooral Intel-chips. Het gaat om een ontwerpfout waardoor gevoelige data zoals wachtwoorden en encryptiesleutels uit het geheugen kunnen gehaald worden. Onder meer The Register onthulde dat malware, apps of JavaScript in de browser inhoud uit het private kernel memory kunnen lezen en zo info kunnen onttrekken waar ze normaal geen toegang tot mogen hebben. De andere bug krijgt de naam Spectre mee en zorgt ervoor dat apps info van andere of eigen processen bemachtigen. Dat betekent dat kwaadaardige JavaScript-code in een webpagina op zoek kan gaan naar cookies in het geheugen van je browser, om zo inloggegevens van andere sites te stelen.

Meer informatie over de lekken is te vinden op https://meltdownattack.com of op NU.nl

Update 5-1-2018:
Voorbereidingen voor het patchen van servers die Rely in beheer heeft, zijn nog in volle gang. Het is de verwachting om reeds komende weekend downtime momenten voor de benodigde reboots aan te kondigen via onze regulier kanalen. Helaas zijn nog niet voor alle systemen patches momenteel beschikbaar. Wij zullen deze inplannen zodra ze beschikbaar zijn.

Mocht je nog vragen hebben met betrekking tot dit onderwerp, dan kun je contact opnemen met de Rely Servicedesk op 085 27 33 255 of via e-mail: servicedesk@rely.nl.

Neem contact met ons op

Laat een e-mail achter

Vul onderstaand formulier in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen

Velden aangeduid met een * zijn verplicht.

Neem contact met ons op

085 27 33 255